SHPËRNDAJE

Megjithë pandeminë e koronavirusit, numri i milionerëve në Zvicër u rrit në vitin 2020

Numri i milionerëve në Zvicër u rrit me 13.9 përqind nga 2019 në 2020.

Në total, ka 438,000 milionerë në Zvicër – domethënë Zvicra renditet e shtata në botë, shkruajnw mediat zvicerane, pwrcjell albinfo.ch.

Shifrat, të përpiluara nga firma konsulente Capgemini, bazohen në dollarë amerikanë dhe jo në franga zvicerane. Sidoqoftë, me kursin e këmbimit fillimisht të njëjtë, shifra nuk ka gjasa të jetë e ndryshme.

Studimi shikoi jo vetëm bilancet bankare, por edhe të gjitha pasuritë e disponueshme.

Numri i milionerëve në të gjithë botën në rritje

Sidoqoftë, zhvillimi i Zvicrës është plotësisht në përputhje me trendin global: të pasurit bëhen më të pasur – dhe me një ritëm shumë më të shpejtë se të gjithë të tjerët.

Sipas Capgemini, numri i milionerëve të dollarit në të gjithë botën u rrit me gati nëntë përqind vitin e kaluar – pavarësisht luftërave tregtare dhe tensioneve gjeopolitike.

Raporti vlerëson se vlera neto e njerëzve të pasur në të gjithë botën u ngjit në 74 trilionë dollarë në fund të vitit 2019, duke u rritur 8.7 përqind nga 2018 dhe 46 trilionë dollarë në dhjetor 2012.

Popullsia e milionerëve arriti në gati 20 milionë, përfshirë 183.400 me një vlerë neto mbi 30 milionë dollarë, krahasuar me 18 milionë dollarë më 2018 dhe vetëm 12 milionë dollarë më 2012, përcjell albinfo.ch.