SHPËRNDAJE

Gjatë vitit 2016 në Serbi janë importuar 80.000 vetura të vjetra, të prodhuara kryesisht nga viti 2000 deri 2006 dhe vlersohet se këto vetura mesatarisht të kenë të kaluara më shumë se 200.000 kilometra.

Nga asociacioni i importuesve të veturave thonë se nuk kanë asgjë kundër importimit, por duhet të vendoset një rregull pasi një numër i madh i veturave që vijnë nga Evropa në Serbi, në vendin e tyre as që mund të kalojnë kontrollimin teknik.

Nëpër rrugët e Serbisë ka 1.965.000 vetura momentalisht dhe vitet e fundit importohen nga 80.000 deru 100.000 vetura në vit ndësa shiten rreth 20.000 të reja./presheva.com/