SHPËRNDAJE

Lulja jogjetherënëse me fletët delikate ngjyrë të argjendtë do të sigurojë lojë të bukur të ngjyrave dhe hije madje edhe gjatë ditëve të dimrit

Santolina vjen nga familja Asteraceae dhe rritet në gjatësi prej 50 deri në 100 cm.

Lulëzon lule të vogla rrumbullake ngjyrë të verdhë, por i përshtatet edhe pozicioni në diell të fortë.

Kësaj bukuroshe jogjetherënëse duhet siguruar vend të kulluar, ndërsa vitin e parë rregullisht ujiteni, ndërkaq sezoneve të ardhshme do të mund të mbijetojë edhe thatësinë e përkohshme.

Mos i vendosni në saksi dhé tepër të fortë, por vendosni dhé ranor, madje edhe bazë gëlqerore.

Santolina ka prejardhje nga rajoni i Mediteranit, ndërkaq fletët e vogla të saj të pasura, me teksturë në formë gjilpëre kanë aromë të pasur.

Është shumë efikase si insekticid, ndërsa dollapi i rrobave tuaja me sukses do të mbrohet nga tenjat.

Këtë bukuroshe mediterane nuk mund t’i bëjnë gjë dëmtuesit as sëmundjet.

Përshtatet në mënyrë ideale në kopshtet e mbjella me erëza dhe në kopshte gurore, si bimë kufizuese apo rrethojë e gjelbër miniaturale.