SHPËRNDAJE

Papa Françesku ka humbur një takim të planifikuar me klerikun e Romës për shkak të sëmundjes.

Vatikani tha se 83-vjeçari kishte një “indispozitë të vogël” dhe do të vazhdonte me pjesën tjetër të punës së tij të planifikuar të enjten, por Françesku “pëlqeu të qëndronte pranë ‘Santa Martas’”, hoteli i Vatikanit ku ai jeton, transmeton Indeksonline.

Nuk kishte asnjë fjalë nga Vatikani për natyrën e sëmundjes së tij, por Papa u pa duke u kollitur dhe duke shfryrë hundën e tij gjatë meshës, të mërkurën.

Ai ishte gjithashtu u pa në foto, duke prekur duart e njerëzve dhe duke puthur kokat e tyre, ndërsa shëtiste midis turmave në sheshin “Shën Pjetri”.

Ajo vjen në mes të një shpërthimi të llojit të coronavirusit – i njohur gjithashtu si Covid-19 – në Itali që ka infektuar më shumë se 400 njerëz, pothuajse të gjithë në veri. Roma kishte tre raste, por të tretë ishin shëruar.