SHPËRNDAJE

Kryetari i Partisë Radikale Serbe (SRS) dhe krimineli serb Vojislav Sheshel tha sot se Serbia duhet në të ardhmen të ketë njësi gjithmonë gati të policisë ushtarake prej rreth 1.000 njerëzve që në krizën e parë të ardhshme të jenë gati për të hyrë në territorin e Kosovës.

Në fjalimin e tij në Kuvendin e Serbisë, Sheshel tha se nuk kishte më asnjë kuptim se çdo herë që shqiptarët të provokojnë një krizë, Serbia rrit normat gatishmërinë e ushtrisë dhe policisë, por është e nevojshme që një njësi të jetë gjithmonë e gatshëm për t’u kthyer në Kosovë, “pasi ajo është e parashikuar me Rezolutën 1244”.

“Nëse duhet të bëhen përforcime, hyjnë përforcimet. Nëse keni nevojë për një forcë ajrore, hyjnë forcat ajrore “, tha ai, duke shtuar se Rusia ka garantuar në mënyrë të përsëritur të mos e lë Serbinë në baltë, dhe se garanci të ngjashme vijnë nga Kina.