SHPËRNDAJE

JashteBieBore-02

Në shtëpin e kulturës në Preshevë është shfaqur premiera “Jasht bie borë” nga autori Vincenzo Salemne me regji të Musa Isufit.
Komedia “Jashte bie borë” ku luajtën aktorët Gani Veseli, Ismail Kasumi, Gjelbrim Emini dhe Artan Ibishi kishte mesazh për bashkimin e një familje dhe vëllezërve, në momentin që nuk ja arrin ti bashkoj njëri vëlla detyrohet ti mbyte vëllezërit dhe vetveten vetëm me qëllim të bashkimit me nënën e tyre në parajsë.

JashteBieBore-03
Regjisori Musa Isufi ka thënë se shfaqja ka një mesazh dhe të bashkimit komëbtar dhe nuk e ka pasur të vështir të punojë me aktorët edhe psë aktorët nga Presheva kishin gati 5 vite që nuk ishin ngjitur në skenë për shkak të mungesës së teatrit ku është një munges e madhe e këtij vendi sepse kanë aktorë dhe meritojnë ata një teatër.

JashteBieBore-04
Aktoret nga Presheva Gani Veseli, Gjelbrim Emini dhe Artan Ibishi thanë se janë mjaft të kënaqur që pas kaq shum vitesh prap janë ngjitur në skenë dhe kanë bërë prova mjaft shumë për këtë shfaqje ku do të shfaqet edhe në vende tjera që do ta prezantoj Luginën e Preshevës dhe të konkuroj nëpër festivale të ndryshme. /Krenar Halimi, Presheva.com/

JashteBieBore-05

JashteBieBore-06