SHPËRNDAJE

Shkupi

Vendet e rajonit janë në majë të listës për sa i përket papunësisë në botë, transmeton Al-Jazeera, duke cituar të dhënat e Bankës Botërore.

Bazuar në këto të dhëna, papunësia në Ballkan është alarmante. Vendet e rajonit janë në majë të listës sa i përket papunësisë në botë.

Bosnja e Hercegovina dhe Maqedonia janë vendet me nivel më të lartë të papunësisë, që sipas të dhënave të BB, kanë 27.9% papunësi, percjell Portali Albeu.

Rezultatet më të mirë i ka shënuar Sllovenia, Shqipëria dhe Kroacia me 16.1% dhe 16.7% papunësi.

SLLOVENIA – 9.5%
SHQIPERIA – 16,1%
KROACIA – 16.7%
MALI I ZI – 19.1%
SERBIA – 22.2%
GREQIA – 26.3%
BOSNJE HERCEGOVINA – 27.9%
MAQEDONIA – 27.9%