SHPËRNDAJE

Një nga shkencëtarët kryesor në Mbretërinë e Bashkuar ka këshilluar publikun që të shmangë përkohësisht puthjet sociale për të shmangur përhapjen e koronavirusit.

Lord Winston, një bashkëmoshatar i Laborit dhe profesor në Imperial College London, tha që njerëzit duhet të heqin dorë nga gjesti miqësor.

Gjatë një debati në Westminster dje, ai zbuloi se dy njerëz ishin përpjekur të përshëndeteshin me një puthje atë ditë, por paralajmëroi se ishte ‘diçka që nuk duhet ta bëjmë’.

Një nga ekspertët e shkencës tha: ‘Më duket se thjesht të mos shtrëngosh duart është vetëm një pjesë e problemit.

‘Për puthjet sociale më duket diçka që nuk duhet ta bëjmë, është shumë e lehtë t’i shmangeni’, tha ai..