SHPËRNDAJE

Të dhënat nga INSTAT për vitin 2017 tregojnë se numri i martesave është në rënie, ku rekordin më të ulët e mban Tirana me një normë prej 7.1 martesa për 1000 banorë.

Ndërsa numrin më të lartë të martesave e ka Lezha me 10.2 për 1000 banorë, pasuar nga Berati me 9.2, Dibra me 8.7, Durrësi dhe Fieri me 8.3, ndërsa Elbasani me 8.2 martesa.

Vlora dhe Shkodra ishin pak a shumë në të njëjtën normë, e para 7.6 martesa për 1000 banorë, ndërsa qyteti verior me 7.4.

Tendenca e këtij viti si dhe atij që lamë pas duket se për të rinjtë është më pak martesa dhe në moshë më të vonë.

Rreth 23 mijë martesa janë regjistruar në zyrat e gjendjes civile për 2017, 5.7% më pak krahasuar me vitin 2013, shkruan Top Channel.

Numri i martesave për 1000 banorë në qytetet shqiptare:

Tirana- 7.1 martesa për 1000 banorë

Lezha- 10.2 martesa për 1000 banorë

Berati-9.2 martesa për 1000 banorë

Dibra- 8.7 martesa për 1000 banorë

Durrësi- 8.3 martesa për 1000 banorë

Fieri 8.3 martesa për 1000 banorë

Elbasani: 8.2 martesa për 1000 banorë

Vlora: 7.6 martesa për 1000 banorë

Shkodra: 7.4 martesa për 1000 banorë

Kukësi: 7.1 martesa për 1000 banorë

Gjirokastra: 7.1 martesa për 1000 banorë

Korca: 7.1 martesa për 1000 banorë