SHPËRNDAJE

Cigaret e disa prodhuesve tani janë më të shtrenjta për 10 dinarë për paketë, raportoi Gazeta Zyrtare, përcjell presheva.com.

Gjegjësisht, në përputhje me nenin 68 të Ligjit për Duhanin, për shkak të rritjes së akcizës nga 1 korrik të këtij viti, nga 16 korrik në fuqi janë çmime të reja të cigareve.

Kështu, që nga sot “Bond i kaltërt” do të kushtojë 240 dinarë, “Gold 100s” 250 dinarë për paketë, “Malboro” 330 dinarë, ndërsa “Eve 120” duhet të paguajmë 350 dinarë, për “L & M” 250, dhe “Parlamenti” 370 dinarë.

Çmimet e larta të cigareve janë rezultat i rritjes së akcizave të duhanit, i cili është nga 1 korriku u rrit me 1.5 dinarit për paketë. Kjo është rritja e dytë e akcizave në këtë vit sipas kalendarit të akcizës së Ministrisë së Financave.

Edhe pse pothuajse të gjithë prodhuesit e cigareve dhe produkteve të duhanit rreth dy javë më parë, pas rritjes së akcizës, theksuan se këtë herë nuk do të ketë rritje të çmimeve, ajo ka ndodhur./presheva.com/