SHPËRNDAJE

Tensioni i lartë i gjakut quhet “vrasës i heshtur” sepse rrallë shkakton simptoma derisa dëmton rëndë shëndetin e një personi.

Kur një person ka tension të lartë, gjaku i tyre ndërsa rrjedh bën presion të madh në muret e arterieve.

Nëse një person nuk merr trajtim, hipertensioni mund të shkaktojë komplikime serioze shëndetësore, të tilla si sëmundje të zemrës dhe goditje në tru.

Presioni i lartë i gjakut zakonisht nuk ka simptoma derisa të shkaktojë komplikime serioze. Mënyra e vetme për të njohur presionin e gjakut të një personi është ta kontrolloni atë, shkruan Indeksonline.

Presioni i lartë i gjakut nuk shkakton marramendje, nuk shkakton skuqje të fytyrës.

Simptomat e një krize hipertensive përfshijnë: dhimbje koke të rënda, dhimbje gjoksi, dhimbje shpine, ankth.

Përkufizimet aktuale të tensionit normal dhe të lartë të gjakut janë: