SHPËRNDAJE

Fribourg është një kanton rural afër kryeqytetit zviceran Bern me mbi 300,000 banorë.

Rreth 15% e popullsisë është mbi 65 vjeç dhe për këtë arsye rrezikon shumë nëse infektohet me koronavirus, përcjell albinfo.ch.

Spitali kantonal aktualisht është duke u përpjekur për të rritur aftësinë për t’u marrë me një goditje të mundshme në pacientët e rinj Covid-19.

Misioni është rritja e numrit të shtretërve dhe rritja e numrit të njësive të kujdesit intensiv në katër. Repartet spitalore gjithashtu duhet të përshtaten për të minimizuar rrezikun e infeksionit, përcjell tutje albinfo.ch.

Përveç përgatitjes së zonave të sigurta, spitali duhet të ketë pajisje për burim, përfshirë ventilatorë. Një përparësi tjetër është trajnimi i stafit të spitalit se si të përdorin pajisjet.

Për të ndihmuar trainimin e stafit, spitali ka krijuar video shpjeguese për një larmi temash. Këto përfshijnë mësime mbi veshjen dhe heqjen e pajisjeve mbrojtëse për të shmangur ndotjen, si dhe procedurat e rrezikshme si intubacioni ku duhet të futet një tub frymëmarrjeje në rrugët ajrore të pacientit.

Stafi i spitalit gjithashtu ka pasur kohë të mësojë nga përvojat në Itali, si dhe në pjesë të tjera të Zvicrës. Mjekët rregullisht kontrollohen me spitalet e tjera për të shkëmbyer përvoja.