SHPËRNDAJE

Kurdo që keni thyer vezë dhe keni parë pjesën e bardhë anash të kuqve të vezës, së paku një herë keni bërë pyetje “Ç’është kjo?”

Fjala është për të ashtuquajturën fije kërthize e cila nuk është e dëmshme, përkundrazi. Ajo mund të hahet pa frikë se do t’ju ndodhë diçka.

Kjo fije ka funksionin që e bardha dhe e kuqja e vezës të qëndrojnë bashkë, d.m.th. që e kuqja gjithmonë të jetë në mes.

Nëse e thyejmë vezën dhe ka këtë fije, do të thotë që veza është e freskët.
Megjithatë, nëse ajo “e bardhë” nuk shfaqet në enë në momentin kur e thyeni, do të thotë që ka qëndruar gjatë në frigorifer apo në dyqan, andaj duhet të përdorni një vezë tjetër.