SHPËRNDAJE
Megjithëse tash e disa muaj po kërkojnë zgjedhje të parakohshme parlamentare, LDK-ja e Vetëvendosja nuk do të iniciojnë mocion për rrëzimin e qeverisë- “Haradinaj”.

Dy subjektet e mëdha opozitare, Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje, nuk planifikojnë të iniciojnë ngritjen e një mocioni për rrëzimin e qeverisë “Haradinaj”, pavarësisht se tash e disa muaj po kërkojnë që vendi të shkojë në zgjedhje të parakohshme parlamentare.

Në LDK thonë se në tryezat e partive duhet të arrihet pajtimi që të caktohet data e zgjedhjeve pasi ndërkohë të jenë kryer disa çështje tjera me rëndësi nacionale për Kosovën.

Kurse në Vetëvendosje thonë se kjo parti nuk mundet e vetme ta rrëzojë Qeverinë.

Në anën tjetër, përfaqësuesit e koalicionit qeverisës thonë se kërkesat për zgjedhje nuk janë të sinqerta dhe as serioze.

Ndërsa njohësit e çështjeve politike në vend thonë se aktualisht opozita nuk i ka votat për rrëzimin e Qeverisë dhe se nuk do të ketë mocion pa u siguruar votat e nevojshme.

Nënkryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Haki Rugova, ka thënë se ideja e kësaj partie ka qenë që në tryezat e partive të arrihet pajtimi për disa tema të rëndësishme, duke përfshirë edhe caktimin e datës së zgjedhjeve të parakohshme.