SHPËRNDAJE

Sophia është roboti i parë me tipare njerëzore, i zhvilluar në Hong Kong nga Hanson Robotics në vitin 2015. Si babai i saj njihet David Hanson.

Sophia në vend të syve ka kamera të sofistikuara që i mundëson asaj që të mbajë kontakt me ju derisa flisni.
Ajo tani edhe mund të ec pasi në vitin 2018 ju përditësua edhe kjo dhunti
Në mommentin që ju i flisni, ajo pranon informatat, bën përllogaritje, gjen përgjigje dhe i ruan të njejtat për pyetjet e njejta në të ardhmen.

“Truri” i saj duket si një lëmsh kabllosh të cilat i japin sinjal njëra tjetrës, njejtë si neuronet në trurin e njeriut.

Ajo  është ndërtuar për të shëruar sëmundje, për mbrojtjen e ambientit dhe për të bindur njerëzit se e ardhmja është më e mirë me ndihmën e robotëve me Intelegjencë Artificiale. [VIDEO]