SHPËRNDAJE

Sipas analizës më të fundit, numri i përgjithshëm i rasteve të regjistruara të infeksionit koronavirus në Serbi është 18.360, dhe janë testuar 491,428 persona.
Që nga fillimi i epidemisë, janë regjistruar 393 vdekje.

Për shkak të kapacitetit të plotë të spitaleve të Beogradit, Instituti i Reumatologjisë po hyn sot për herë të parë në sistemin kovid.

Ekspertët thonë se sistemi i kujdesit shëndetësor është në një gjendje të stërngarkuar sepse ekziston lodhja si e personave ashtu edhe e materialeve, dhe se është e mundur të futen masa urgjente nëse tendenca e numrit të personave të infektuar vazhdon të rritet.

Sipas të dhënave të djeshme, 287 raste të reja të koronavirusit janë regjistruar në Serbi, ndërsa 11 persona të tjerë vdiqën.

Pothuajse nuk ka vend të Serbisë ku numri i të infektuarve nuk rritet. Spitalet e Beogradit kanë qenë të mbushura me ditë të tëra. Turmat dhe disa orë pritje po bëhen çdo ditë para ambulancës Kovid, thuhet gjithashtu në faqen e internetit të RTS.

Epidemiologu Dr Branislav Tiodorović deklaroi javën e kaluar se kulmi i epidemisë do të ishte këtë javë. Ai gjithashtu tha se sistemi i kujdesit shëndetësor është në një gjendje të stërngarkuar dhe se punonjësit e shëndetit që po luftojnë shumë kanë një problem të përballojnë situatën, theksoi Tiodoroviq.

Epidemiologu Predrag Kon tha se ekziston mundësia e vendosjes së masave urgjente, nëse tendenca e numrit të të infektuarve vazhdon të rritet, duke shpresuar, megjithatë, se kjo nuk do të ndodhë./presheva.com/