SHPËRNDAJE

Ministri i Punëve të Brendshme i Serbisë Nebojsha Stefanoviq ka deklaruar se kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj do të arrestohet nëse vjen në Preshevë, pasi fletë arresti i gjykatës vendore për të është ende në fuqi.

“Në fuqi është fletë arresti i gjykatës sonë për të dhe gjithsesi se do të arrestohet po qe i qasshëm për policinë” ka thënë Stefanoviq.

Haradinaj më herët ka thënë se është i gatshëm ta vizitojë Preshevën e Medvegjën me ftesë të autoriteteve lokale duke shtuar se nuk do të lëvizë ilegalisht, por me leje të autoriteteve serbe.

Fletë arresti për Haradinajn dhe kryetarin e Kosovës Hashim Thaçi të cilat i ka shpallur Serbia, më nuk shihen  në Interpol, e Stefanoviqi ato janë në bazën e Interpolit, por nuk janë të dukshme.

Në Beograd në prillin e vitit 2015 e kishte paralajmëruar kryetari aktual i Kosovës, atëherë ministër i Punëve të Jashtme Hashim Thaçi. Ministri Stefanoviq po ashtu e kishte paralajmëruar arrestimin e tij. Thaçi në fund e anuloi pjesëmarrjen në takimin ku ishte.