SHPËRNDAJE

Në rrugën e parandalimit, një studim i kryer në Institutin Cedars në Los Anxheles thotë se sulmet në zemër paralajmërojnë, shumë herë, deri në një muaj më herët me anë të sinjaleve të ndryshme.

‘’Gjetjet ishin krejtësisht të papritura’’, thotë Sumeet Chugh, autori kryesor i studimit.

56 përqind e vullnetarëve në studim kishin dhimbje gjoksi

13 përqind e tyre kishin vështirësi në frymëmarrje

4 përqind e tyre kishin marramendje, dhembje ose palpitacione.

Mjekët zbuluan se gratë vuajnë nga një sëmundje e zemrës dhe pa e ditur këtë, kjo ndodh kur ato nuk i njohin simptomat.

Kjo për shkak se simptomat tek gratë janë të ndryshme dhe shpesh injorohen nga mjekët.