SHPËRNDAJE

Një delagacion nga Bashkësia Islame e serbisë i kryesuar nga  Reis-ul-ulema haxhi Adem Ziliç dhe i BIPBM-së në krye me Nexhmedin Saqipin kanë qëndruar për vizitë në selinë e Bashkësisë  Fetare Islame të Maqedonisë.
Delegacionin  nga Bashkësia Islame e Serbisë dhe ate të BIPBM-së e  e priti Kryetari i Bashkësisë  Fetare Islame të Maqedonisë haxhi Sulejman efendi Rexhepi me bashkëpunëtorë.

Gjatë takimit Kryetari i Bashkësisë  Fetare Islame të Maqedonisë haxhi Sulejman efendi Rexhepi  musafirët i njoftoi për  veprimtaritë dhe funskionimin e BFI-së në Maqedoni. Ndërkohë efendi Rexhepi theksoi se Bashkësia Fetare Islame e Maqedonisë është duke i ndjekur nga afër ngjarjet e ngjarjet fetare që ndodhin në Serbi.

“U informua për jetën fetare Islame dhe dretet e saja  në Serbi dhe gjithashtu reisin e bashkësisë Islame të Serbisë  e informuam  pëer realitetin  në republikën e Maqedonisë  djhe në fund  u pajtuam qëne  të kemi bashkëpunim të thukërt , të mirëfillt në mes dy bashkësive fetare Islame në bazë tëprojekteve dhe programeve  tona që i kemi”theksoi mes tjerash për medie Kryetari i Bashkësië  Fetare Islame të Maqedonisë haxhi Sulejman efendi Rexhepi  .

Ndërkohë Adem Zilkiç Reise-ul-ulema në Serbi theksoi se edhe në të kaluarën kaegzistuar dëshira që të kemi marëdhënie  të mira në mes i Bashkësië  Fetare Islame të Maqedonisë dhe të Serbisë sepse në parim ne i kemi të njejtat halle.
Po ashtu edhe Kryetari i BIPBM-së Nexhmedin Saqipi gjatë takimit i informoi për zhvillimin e jetës fetare në Luginë. Saqipi po ashtu në takim foli edhe për mësimin fetar në shkollat shqipe të Luginës i cili tashmë është i caktur si Koordinator i mësimit fetar në Luginë.