SHPËRNDAJE

Një zyre e avokatit nga Beogradi, Predrag Milosavljeviç do të përfaqësojë qytetarët e Vranjës në padi kundër shtetit për izolimin në shtëpi në të cilën ata kanë kaluar 28 ditë, njofton portali InfoVranjske nga burime në zyra e Avokatëve të Vranjës, përcjell presheva.com.

– Disa qindra njerëz në Vranje kanë kaluar 28 ditë në izolimin e shtëpisë pa pasur asnjë gjurmë të shkruar nga ndonjë autoritet kompetent, kështu që ata do të kontaktojnë policinë në Vranjë për të marrë vërtetime për statusin e personave të izoluar në shtëpi, në mënyrë që të kenë një mënyrë për të ngritur procedime ligjore kundër shtetit – tha burimi.

Një burim portal thotë se një numër i qytetarëve janë futur në izolim vetëm se atyre iu kanë thë me gojë.

– Njerëzit janë vënë në izolim por pa asnjë dokument, kështu që tani ata do të insistojnë që të marrin certifikata sepse një numër i këtyre personave kanë kaluar 28 ditë në arrest shtëpiak pa ndonjë faj të tyre, dhe kjo është veçanërisht e vërtetë për punonjësit e Gjykatës Themelore në Vranjë dhe anëtarët e tyre familje. Ne madje kemi një rast në të cilin një qytetar kaloi kufirin shtetëror dhe në pompën e parë në Maqedoni bleu karburant, pas kthimit të tij në Vranje ai u fut në izolim në shtëpi me urdhër vetëm e gojë të policisë – tha i intervistuari i portalit.

Avokat Milosavljeviç nga Beogradi do të përfaqësojë të gjithë qytetaret nga Vranja që besojnë se ata janë futur padrejtësisht në izolim në shtëpi gjatë gjendjes së jashtëzakonshme./presheva.com/