SHPËRNDAJE

BekimAlimi-01
Para gjysem ore, pas nje programi te shkelqyer qe u dha para se te kaloj treni i pare ne tunelin me te gjate ne bote, u pa edhe teologu i njohur, imami i xhamise shqiptare ne Will te St. Gallenit , z. Bekim Alimi.

Ai enkas per ne nder te tjera tha: “Kjo eshte Zvicra. Shembulli me i mire i nje jete te drejt per te gjithe njerezit. Dite historike ne Zvicer. Perendia e bekoft gjithe Zvicren, atdheun e dyte te 200.000 shqiptareve. Bera lutje qe gjithmone te mbreteroj e mira ne kete shtet. E ndajtem gezimin me popullin zviceran dhe me te gjithe te tjeret qe jetojne ketu. E falenderoj shume Zvicren, qe na ka mundesuar gjitha te mirat. Edhe sot po mare pjese, pra jemi pjese e gezimit.

U luta qe perendia ti bekoj te gjithe ideatoret, ata qe punuan qe te kryhet kjo kryeveper. Jam i lumtur dhe percolla urimet e gjithe muslimaneve qe jetojne ne Zvicer”. Ne mesin e disa predikuesve te besimeve te ndryshme qe jane ne Zvicer, ne emer te muslimaneve jo vetem shqiptare, por te gjitheve qe jane te ketij besimi, ishte i pranishem Bekim Alimi. Ai, ne keto momente gjendet ne tren, ku po e kalon tunelin me personalitetet me te njohure te Zvicres. Para se te behet hapja, Bekim Alimi beri lutje, qe gjithmone te kalohet mire dhe te shkoj si eshte me se miri. Ai thote se eshte dite historike dhe falenderon shtetin dhe popullin zviceran qe ju ka dhene mundesi. Sic dihet, prej sot, eshte gati Tuneli Gotthard në Zvicër që kushtoi 11 miliard euro. Për dy orë e gjysëm nga Cyrihu për në Milano.

BekimAlimi-02

Tuneli eshte filluar në vitin 1999 dhe në të kane punuar 17 vite, ku ishin rreth 2400 punetore. Tuneli Gotthard lidh luginën Reus në kantonin Uri me luginën e Tiçinos dhe është tuneli i parë në histori që me linjë direkte kalon nën zinxhirin e alpeve.
Tuneli ka dy korsi, njëra e gjatë 57.09 kilometra dhe tjetra 57.104 kilometra, është edhe më i thelli, ku në një pjesë kalon në 2300 metra nën majen e Alpeve. Ky është sukses, kjo është pune. Ja po japim të plotë lutjen e teologut Bekim Alimi që e patë publikisht në gjuhën gjermane. Vetë Imami Bekim Alimi na dërgoi para pak çastesh.

BekimAlimi-03

Im Namen Allahs, des Allerbarmers, des Barmherzigen
„Gepriesen ist Derjenige, Der dies für uns dienstbar gemacht hat, und wir wären hierzu nicht imstande gewesen. Und wahrlich, wir werden zu unserem Herrn ja zurückkehren.“ (aus dem Koran, 43:13-14)
O Allah! Ich flehe um Deine Güte in diesem Land. Ich flehe um Sicherheit und Brüderlichkeit. Ich flehe um Zuflucht bei Dir aus der Bosheit.
O Allah! Lass uns all unseren Kummer überwinden und mache einfach für uns, was schwer ist und gib uns mehr Güte, als wir erhoffen zu erhalten; und entferne jegliches Übel von uns, das unserer Gesundheit und unserer Menschlichkeit schadet. O du Allbarmherziger!
O Allah, wir bitten Dich auf dieser unserer Reise und Reisemittel um Frömmigkeit und in Acht-Nahme von Dir. Wir bitten Dich um Gerechtigkeit und Barmherzigkeit unter uns.
Erleichtere den Weg derjenigen, die uns diese Reise erleichtert haben und ermögliche uns, anderen ihre Reise zu erleichtern.
O Allah, ich bitte dich so wie der Prophet Abraham dich gebeten hat: „Mein Herr, mach dies zu einem sicheren Land und versorge die Bewohner dieses Landes mit Früchten und Nahrung. Amin. “ Teologu Alimi, po vazhdon në këtë festë, duke u përshëndetur me shumë personalitete. / Dashnim Hebibi, presheva.com/