SHPËRNDAJE

Flutra Aliu, Brilanta Kadillari bashkë me Kastriot Saqipin e Gledis Bican,nen projektin “thejmure” të hënën me fillim në ora 19:00 në hotelin “Swiss Diamond” në Prishtinë sjellin ekspozitën e fotografisë dhe filmat të shkurtër “Zakonisht” nga Presheva e “Cigarja e fundit” nga Tirana.

“Thejmura” eshte levizja që rrugton nga Tirana për në Prishtinë,per të përzgjedhur dhe artistët nga Prishtina, të zhanrit fotografi e film të shkurtër për ta vazhduar rrugtimin nëpër qytetet tjera shqiptare të Maqedonise,Malit të Zi, Kosovës,Shqipërise e Luginës së Preshevës.
 
Organizatorët e quajn levizjë në diplomacinë kulturore,me që pretendojn të intergojn në grup artisë të të gjitha trevave për të vazhduar rrugtimin nëpër kryeqendrat e ballkanit,për ta vazhduar më tej edhe më largë.