SHPËRNDAJE

72 të akuzuar për grushtin e shtetit të gati dy viteve më parë, mes të cilëve një kolonel dhe major i ushtrisë, u dënuan sot me burgim të përjetshëm nga një gjykatë turke, për “tentativë shkatërrimi të rendit kushtetues” dhe 27 të tjerë morën dënime prej më shumë se 15 vjet për ndihmën e tyre në këtë cështje.

Të dënuarit ishin akuzuar dhe për vrasjen e qëllimshme të civilëve që kishin dalë në mbrojtje të rendit kushtetues në urën e Ngushticës së Bosforit.
Verdikti vjen kur Turqia pritet të përkujtojë përvjetorin e dytë të puçit më të 15 korrikut 2016.