SHPËRNDAJE

Dy mikesha të fëmijërisë Irena Saviq dhe Asaki Dizdar Mehiç u ndanë gjatë luftës në luftën në Bosnje dhe Hercegovinë. Sipas mediave lokale, dhjetë vjet më parë, ato gjetën njëra-tjetrën në rrjetin social Facebook dhe vetëm tani janë takuar për herë të parë në Lisbonë të Portugalisë. Siç thuhet tutje, të dyja konfirmuan edhe një herë se miqësitë e vërteta nuk mund të ndalojnë asgjë, madje edhe nëse gjendeni me milje larg. Bëhet e ditur se pas luftës Asaki Dizdar Mehiç u zhvendos në Norvegji, ndërsa Irena jeton në Serbi. Takimi i tyre i parë pas luftës u zhvillua në Lisbonë, një nga qytetet më të vjetra në botë, duke fituar konkursin #MeetHalfway. Megjithëse ato nuk e kanë parë njëra-tjetrën me vite, Irena dhe Asaki thonë se ato janë mike të mira.