SHPËRNDAJE

Nga muaji prill shtrenjtim të energjisë elektrike. Për shkak të rritjes së TVSH-së nga 8% në 10%, nga 1 janari pritet të rritet çmimi i bukës, mishit, miellit, si dhe produketet tjera ushqimore. Kjo ngritje e TVSH, do të ndikoj mesatarisht rreth 150 dinarë më shumë më nivelin e shportës mesatare mujore prej 20.000 dinarë.

Nga muaji dhjetor deri në muajin prill, nga 50 produkte ushqimore, 33 prej tyre janë shtrenjtuar për 12%. Mirëpo, shtrenjtimi nuk do të përfundoj me kaq, të gjitha produktet do të shtrenjtohen për shkak të rritjes së TVSH-së si dhe për shkak të shtrenjtimit të derivateve të naftës. /presheva.com/