SHPËRNDAJE

Kolesterol

Ja disa ushqime natyrale që ulin kolesterolin:
-Arra të pasura me yndyra të shëndetshme monounsaturated dhe phytosterols, ndihmon për të ulur kolesterolin LDL të dëmshëm.

-Tërshërë është ushqim i pasur me beta-glukan, i cili ul nivelin e kolesterolit, si dhe një komponim unik antioxidant që mund të ndihmojë në parandalimin e formimit të radikaleve të lira që favorizojnë formimin e LDL kolesterolit (të dëmshëm).

-Peshku i pasur me Omega-3 acide yndyrore të tilla si salmon, tuna, sardelet dhe zvogëlimin e kolesterolit VLDL dhe Taurine – një acid organik që përmban squfur, i cili më tej zvogëlon absorbimin e kolesterolit të dëmshëm në zorrët.

-Fruta nga bujqësia organike sidomos brusnicë (boronicë e kuqe), rrush dhe boronica që përmbajnë polyphenols dhe phytonutrients, duke përfshirë çështje të ndërlikuara – e cila redukton kolesterolin triglycerides dhe parandalon oksidimin e kolesterolit dhe rritjen e niveleve të kolesterolit HDL (të dobishëm) në gjak,

-Ushqimi nga Soja – përdorimi i proteinave nga soja e redukton LDL kolesterolin (e dëmshëm) dhe rrit kolesterolin HDL (të dobishëm) në gjak.

-Perimet e rritura organikisht janë të pasura me gjëra ushqyese, të tilla si vitaminë E, vitamina C, beta-karotine dhe Niacin ndihmon uljen e LDL kolesterolit (të dëmshëm).