SHPËRNDAJE

Kufiri

Qytetarët e Serbisë më së shumti kërkojnë azil në Gjermani, ndërsa nga ana tjetër rreth 6500 persona kanë kërkuar azil në Serbi, ka njoftuar sot ndihmës kryeshefja e policisë kufitare Jelena Vasiljeviq, transmeton presheva.com.

Ajo ka thënë se sipas të dhënave të posedon kjo ministri, rreth 16.000 shtetas të Serbisë kanë kërkuar azil në teritorin e Gjermanisë, 1500 në Suedi ndërsa disa qindra në Belgjikë dhe Zvicërr.

Azil kërkojnë kryesisht migrant ekonomik, më së shumti në Gjermani, pasi atje të ardhurat sociale janë më të mëdha, ndërsa vendet prej Serbisë që kërkojnë azil janë nga Presheva, Bujanoci, Vranja dhe Leskoci. /presheva.com/