SHPËRNDAJE

Mos lejoni që rënia e temperaturave t’i shkaktojë dëme makinës tuaj. Ju nuk dëshironi që të niseni për punë dhe të bllokoheni nga mosfunksionimi i baterisë për shkak të temperaturave të ftohta të cilat e zvogëlojnë fuqinë e saj.

Atëherë, hiqni kapakët plastikë në krye dhe kontrolloni nivelin e lëngjeve, nëse lëngu është i ulët, shtoni ujë të destiluar. Për bateritë pa mirëmbajtje, kontrolloni nëse dritarja në pjesën e sipërme të baterisë tregon një gjendje plotësisht të ngarkuar. Bateritë të cilat janë të vjetra më shumë se pesë vjet dhe tregojnë shenja të dobësisë, zëvendësoni me një model të përshtashëm për makinën tuaj.

Ju mund ta provoni baterinë në mënyrë profesionale në serviset e autorizuara dhe ti zëvendësoni ato para se të jenë plotësisht jofunksionale në Eurogoma. Rrëshqijta në borë dhe përfundimi në ndonjë kanal nuk është mënyra më e mirë për të marrë vesh që gomat tuaja janë të dëmtuara.

Pra nese keni qenë duke pritur për të blerë goma mos u vononi për shkak që siguria e jote dhe familjes tënde varet nga tërheqja e gomave. Shikoni për atë grup të gomave të cilat janë vlerësuar që kanë performuar më mirë në testet e tërheqjes së borës dhe akull-frenimit.

Nëse gomat e juaja janë në gjendje të mirë sigurohuni që ti mbani të fryra siç duhet.Rënia e madhe e tempraturave gjatë këtyre ditëve do të thotë që gomat tuaja do të humbasin ajrin,sepse presioni i gomave bie me termometrin.