SHPËRNDAJE

Njeriu më i vjetër në botë ka vdekur në moshën 112 vjeç, vetëm 13 ditë pasi ai tha në një ceremoni të Librit të Rekordeve Guinness se sekreti i një jete të gjatë ishte të buzëqeshë dhe të mos zemërohej kurrë.

Chitetsu Watanabe, një fermer në pension japonez, vdiq në shtëpinë e tij të kujdesit në Niigata, qyteti në Japoninë veriore, ku ai lindi në mars 1907. Asnjë shkak i vdekjes nuk është dhënë.

Ai nuk kishte arritur të hante pasi festoi rekordin e tij në 12 shkurt dhe kishte ethe dhe frymëmarrje të cekët në ditët para vdekjes së tij.

Babai i pesë fëmijëve, i cili punoi në një plantacion me sheqer, u acarua ndërsa mori çmimin e tij dhe pranoi që, megjithëse nuk kishte dhëmbë, ai ende kishte një dhëmb dhe nuk mund t’i rezistonte tartës dhe keksave të kremës pasi këto nuk kishin nevojë të ishin përtypur.