SHPËRNDAJE

Fizikanti i njohur botëror Stephen Hawking ka vdekur në moshën 76 vjeçare.

Ai vdiq në mënyrë paqësore në shtëpinë e tij në Kembrixh në orët e hershme të së mërkurës, tha familja e tij.

Stephen ishte i njohur për punën e tij me vrima të zeza dhe relativitet, dhe shkroi disa libra të njohura shkencorë duke përfshirë një histori të shkurtër të kohës, raporton BBC.

Në moshën 22-vjeçare, Prof Hawkingut iu dhanë vetëm disa vite për të jetuar pasi u diagnostikua me një formë të rrallë të sëmundjes neurone motorike.

Sëmundja e la atë në një karrige me rrota dhe në masë të madhe nuk mund të fliste përveçse përmes një sintetizuesi zëri.

Në një deklaratë, fëmijët e tij, Lucy, Robert dhe Tim, thanë: “Ne jemi thellësisht të pikëlluar që babai ynë i dashur vdiq sot”.

“Ai ishte një shkencëtar i madh dhe një njeri i jashtëzakonshëm, puna dhe trashëgimia e të cilit do të jetojë për shumë vite”.