SHPËRNDAJE

Ish-infermierja psikiatrike, blogerja dhe modelja e stilit, Judith Boyd, nga Denver- Kolorado, nuk është se ka pasur gjithnjë interes për modën, megjithatë ajo ishte e irrituar nga mungesa e diversitetit brenda industrisë veçanërisht kur bëhet fjalë për njerëzit e moshuar.

Style star: Widow Judith Boyd, from Denver, Colorado, is fighting ageism in fashion by becoming a style influencer at the age of 76

Kështu që ajo vendosi të krijojë një blog në të cilin planifikoi të tregojë sensin e saj personal të stilit, me ndihmën e burrit të saj, Nelson, i cili shërbeu si fotografi i saj i përkushtuar, edhe pasi u diagnostikua me kancer në 2005.

Pastaj, pasi ai ndërroi jetë, ajo  u zotua të krijonte diçka pozitive nga ‘hiri i pikëllimit të saj’.

Popular: The fashion lover has amassed a whopping 54,000 fans on Instagram, after first showcasing her style on a blog that she set up in 2010, with the help of her husband Nelson

Duke punuar si infermiere psikiatrike, Judith shfaqi kapelet e saj ndërsa punonte në ambientet e shëndetit mendor si një formë e ‘meditimit’ për veten e saj por edhe për të ndriçuar ditët e pacientëve të saj, shumë prej të cilëve po kalonin kohën më të bezdisshme në jeten e tyre.

Popular: The fashion lover has amassed a whopping 54,000 fans on Instagram, after first showcasing her style on a blog that she set up in 2010, with the help of her husband Nelson

Judith u irritua nga mungesa e pozitivitetit rreth plakjes dhe termave të përdorur për të përshkruar gratë e moshuara, shkruan Daily Mail.

Putting it out there: After Nelson passed away, nine months after helping Judith to set up her blog, she vowed to keep the project going in his honor

Pasi bëri kërkime, Judith vendosi të rimarrë fjalën ‘crone’ dhe ta shndërrojë atë në një ndjenjë pozitive – me mbështetjen e burrit të saj të ndjerë, Nelson, si fotograf.

Pretty in pink: Judith says that she sees her age as a 'gift', because she knows so many people who have not had the chance to grow older

Judith tani numëron 53.9K në Instagram nën dorezën, @stylecrone, ku ajo tregon sensin e saj të jashtëzakonshëm të stilit dhe shijes në kapele.

Helping hand: Judith says that her online followers served as an incredible support system for her while her husband was dying

Mediat sociale i kanë dhënë Judith një sistem mbështetje në internet përveç miqve dhe familjes së saj në jetën reale dhe megjithë disa komente negative në lidhje me veshjet e saj, Judith, e cila mbush 77 vjeç më vonë këtë muaj, vazhdon të mbetet aktive dhe e dukshme në internet për të qëndruar kundër ageizmit, pasi ajo ushqen ‘dhuratën’ e plakjes./Indeksonline/

Inspiration: She named her blog Style Crone because 'the word "crone" in the dictionary was defined as an "ugly old woman" so I thought it was time to reclaim it'
Sharing it all: As well as blogging about fashion, Judith also opened up to her readers about what it was like to care for her husband