SHPËRNDAJE

Me mbylljen e kufijve ndërkufitar në të gjithë botën, marrja e pushimeve verore jashtë vendit në vitin 2020 do të jetë më e vështirë se kurrë. Kjo i ka detyruar shumë të mendojnë t’i kalojnë pushimet e tyre verore në oborrin e shtëpisë së tyre, mbase për herë të parë ndonjëherë.

Edhe pse kufijtë e mbyllur mund të kenë ndryshuar planet për shumë zviceranë, ata kanë detyruar operatorët lokalë turistikë të punojnë më shumë se kurrë për të tërhequr turistët zviceranë.

Më shumë se gjysma e qëndrimeve gjatë natës në Zvicër çdo vit është për shkak të turistëve të huaj, duke lënë një vrimë të madhe që operatorët e udhëtimit po kërkojnë të mbushin me pushuesit vendas.

Karin Keller-Sutter, Shefi i Departamentit të Drejtësisë Zvicerane, tha që qeveria nuk do t’i ndalojë banorët e Zvicrës të largoheshin gjatë verës dhe nuk do t’i ndalonin ata të ktheheshin. Sidoqoftë, ajo tregoi se kushdo që synon ta bëjë këtë mund të hasë vështirësi për të dalë nga Zvicra, pasi që shumë vende fqinje janë të vendosura t’i mbajnë kufijtë e tyre të mbyllur për të ardhmen e parashikueshme.

“E mira është: Pushimet në Zvicër janë të mundshme në çdo kohë. Ne dëshirojmë t’i bëjmë thirrje popullatës që të kalojë pushimet e tyre në Zvicër. “Kjo gjithashtu na ndihmon të stimulojmë përsëri ekonominë”, ka thënë ai, shkruan local.ch, përcjell albinfo.ch