SHPËRNDAJE

Halil Rizaj është i vetmi në listën prej disa qindra të graduarish në ushtrinë zvicerane. Në gradën e Lejtnantit Rizaj vjen nga Develier e Kantonin Jura, shkruan albinfo.ch.
Ndërsa, nga ana tjetër, shifrat jozyrtare që qarkullojnë nëpër institutet dhe mediat zvicerane thonë se disa mijëra shqiptarë mund të jenë pjesë efektive e ushtrisë zvicerane. Por, asnjëherë nuk mund të dihet numri i saktë rreth kësaj, sepse përgjigjja zyrtare e autoriteteve të ushtrisë është se Zvicra ka ushtarë zviceranë dhe jo ushtarë të huaj.

Vetëm një shqiptar, në listën e të graduarve në ushtrinë zvicerane E Premte, 7 Korrik 2017 – 14:10 albinfo.ch Halil Rizaj është i vetmi në listën prej disa qindra të graduarish në ushtrinë zvicerane. Në gradën e Lejtnantit Rizaj vjen nga Develier e Kantonin Jura, shkruan albinfo.ch. Ndërsa, nga ana tjetër, shifrat jozyrtare që qarkullojnë nëpër institutet dhe mediat zvicerane thonë se disa mijëra shqiptarë mund të jenë pjesë efektive e ushtrisë zvicerane. Por, asnjëherë nuk mund të dihet numri i saktë rreth kësaj, sepse përgjigjja zyrtare e autoriteteve të ushtrisë është se Zvicra ka ushtarë zviceranë dhe jo ushtarë të huaj.