SHPËRNDAJE

Ndërkaq, ka dy gjera qe nga “kjo fars panmaqedone” dhe “greko-maqedone” qe u luajt rreth MP, duhet te mbahen parasysh:

1.PROBLEMI SHQIPTAR NE MAQEDONI,PREJ NJE PROBLEMI KUSHTETUES QE U FSHI, U DEGRADUA NE PROBLEM JURIDIK(PRA,TE TE DREJTAVE LIGJORE DHE NE TE DREJTA ‘LAKRASH” NE RRAFSH RECIPROCITETI ME TE DREJTAT E MAQEDONASVE NE SHQIPERI,RECIPROCITET TE CILIN MAQEDONASIT BENIN TENTIME TA VENDOSNIN QE NGA 1991.

RINGRITJA E PROBLEMIT SHQIPTAR PRAP NE PROBLEM KUSHTETUES DUHET TE NISE NGA FILLIMI DHE PA VONUAR.

Por, aleatë për te kundërshtuar përpjekjet shqiptare për rivendosjen e problemit shqiptar, qeveritë maqedonase do kenë aleancën greko-maqedono-bullgare, ashtu si u deklarua edhe kryeministri Cipras dhe Unionin Europian.

2.NE KATER PLAKAT E KOMBEVE TE BASHKUARA(KU SHKRUHEN ELEMENTET IDENTITARE TE SHTETIT ANETAR TE OKB) Republika e Maqedonisë se veriut do shkruhet si shtet etnik në një territor te vetin etni: i një gjuhe, i një kombi, i një identiteti e simbolike shtetërore etnike, për dallim nga Kosova qe do shkruhet si shtet dygjuhësor(i shqiptareve dhe i serbëve, mbi baze te dy gjuhëve zyrtare, si fakte te “autoktonisë”.

Këtu e ka gjenezën përpjekja e suksesshme e Zaevit që energjikisht u angazhua qe shqipja te degradohet me ligjin e gjuhëve në “gjuhe etnike në rrafsh juridik-kushtetues njësoj si gjithë të tjerat, por pa funksionet identitare që i takojnë një gjuhe etnike dhe pa emër” qe te mos behej zyrtare para se te mbyllej miratimi i Marrëveshjes se Prespës dhe gjer sa te shkruhet identiteti eksluziv etnik ne 4 pllakat e Kombeve te bashkuara. Kjo më nuk do mund të ndryshohet, dhe përgjegjësinë historike në rrafsh gjithëshqiptar e ndajnë “përfaqësuesit” shqiptar me shtetin shqiptar.

ASHTU SI E KISHIN PARATHENE SHUME ANALISTE EMINENTE NDERKOMBETAR.SIZIFIT TE SHQIPTAREVE NE MAQEDONI DO T’IA RREZOJNE GURIN E MUNDIMEVE 27 VJECARE PRAP NE FUND,PER TE NISUR NGA E PARA.

DHE DO BEJME TE NGRIHEMI PERSERI..!!!