SHPËRNDAJE

Presidenti Aleksandar Vucic tha sot se ideja e tij ishte të prezantonte një pagesë shtesë për katër rrethet më të varfra të Serbisë, përfshirë Toplikun, diçka si shtesa e Kosovës, dhe se ai do të diskutonte për këtë mundësi me Kryeministrin.

“Është koha që të katër rrethet tona më të varfra të sigurojnë një shtesë shtesë të veçantë, siç është shtesa e Kosovës, për mësuesit tanë, profesorët, mjekët, stafin mjekësor … për ti ndihmuar”, tha Vuçiç në gjatë takimit me banorët e Bllacës dhe rrethinës.

Ideja, thotë ai, është që pagesa për rrethin e Toplicës, Jablanicës, Pcinjës… duhet të jetë 10 përqind, dhe që rroga e mjekëve në Bllacë të jetë 10 përqind më e lartë se mjekëve në Beograd.

Siç thotë ai, nëse mjeku në Beograd nuk i pëlqen kjo, atëherë le ta vijë të punojë ai në Bllacë.

“Kur ata ju thonë se kostoja e jetës është më e lartë në Beograd sesa në Bllacë, është e vërtetë, por paga mesatare këtu në Bllacë është 37,000 dhe në Beograd 74,000. Asnjëherë nuk mund të jetë e njëjtë, por duhet të ulim atë ndryshim, për të jetuar më mirë. Unë dua të përkushtohem për këtë, “tha presidenti./presheva.com/