SHPËRNDAJE

Serbia është e gatshme për një zgjidhje kompromisi me Kosovën, por  për kompromis nevojiten dy palë, ka thënë Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, pas takimit me senatorin amerikan Ron Johnson.

Siç raporton FoNet, senatori amerikan u ka bërë thirrje të gjithë popujve në rajon që të shohin kah e ardhmja dhe të përpiqen të falin gjërat e vështira të së kaluarës, të cilat nuk mund të harrohen.

Vuçiq, në një konferencë për shtyp, ka thënë se SHBA dhe Serbia kanë pikëpamje të ndryshme mbi marrëdhëniet në mes të Beogradit dhe Prishtinës dhe senatorit amerikan i ka thënë se “Serbia është e gatshme për një zgjidhje kompromisi, por për këtë nevojiten dy palë”, përcjell Telegrafi.

“Nuk ka kompromis nëse njëra palë është absolutisht e kënaqur, kurse tjetra nuk është. Ne jemi të hapur për bisedime, nuk ngutemi të dalim në opinion për atë që është e mundur dhe çfarë nuk është, ajo që është e lejuar dhe çfarë nuk është”, tha Vuçiq, duke potencuar se për popullin më e rëndësishmja është që të arrihet deri te një vendim, por që Serbia të mos poshtërohet.