SHPËRNDAJE

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, bisedoi të martën me përfaqësues të listës zgjedhore “Alternativa Demokratike Shqiptare – Lugina e Bashkuar”.

Këto janë konsultimet e para të Vuçiqit për formimin e qeverisë, pas zgjedhjeve të 21 qershorit.

Në një njoftim të publikuar në ueb-faqen e presidentit të Serbisë thuhet se Vuçiq “i dëgjoi propozimet, kërkesat dhe nevojat” e përfaqësusve të Luginës së Preshevës, të cilët, për herë të parë në tri dekadat e fundit, kanë marrë pjesë me një listë të përbashkët në zgjedhjet parlamentare të Serbisë.

“Përfaqësuesit e partive shqiptare kanë folur për qëllimin që shqiptarët të integrohen sa më shumë në institucionet e shtetit të Serbisë, si dhe për domosdoshmërinë e përparimit ekonomik, si në jug të Serbisë, ashtu edhe në të gjithë vendin”, thuhet në njoftimin e Presidencës serbe.

Vuçiq citohet të ketë thënë se është i gatshëm që në mënyra të ndryshme “të ndihmojë zhvillimin e jugut të Serbisë”.

Ai tha se do t’i informojë përfaqësuesit e partive shqiptare në 14 ditët e ardhshme për rrjedhën e mëtejshme të formimit të Qeverisë së Serbisë.