SHPËRNDAJE

Ministri i Mbrojtjes së Serbisë, Aleksandar Vulin ka thënë se nuk ka ushtri të Kosovës dhe nuk do të ketë dhe ka shtuar se kjo nuk mund të bëhet as në bazë të Rezolutës 1244 por edhe nën siç ka thënë ai “ligjet e ashtuquajtura të Kosovës”.

“Sipas ligjit të tyre, duhet të keni 10 për qind të serbëve në mënyrë që të ketë një ushtri, përse serbi duhet të qëllojë ndaj fqinjve, buka e tyre nuk mund të justifikohet. Serbët në Kosovë dhe Metohi i duan njerëzit e tyre, vendin e tyre “, tha ai.