SHPËRNDAJE

Doganierët me 4 janar të këtij viti në vendkalimin kufitar Horgosh në bashkëpunim me policinën kanë tentuar kontrabandimin e 15 kilogram drogë marihuanë.

Droga është zbuluar gjatë kontrollit të rregullt në dalje të Serbisë. Me analizë të rrezikut për kontrollim të detajuar është ndaluar vetura “Dailmer Chrysler C220” me targa të Shqipërisë, raporton presheva.com.

Me këtë veturë nga Shqipëria për në Gjemani po udhëtonin dy persona meshkuj 25 dhe 26 vjevar, të dy shtetas të Shqipërisë. Ata në vendkalimin kufitar të Horgoshit ishin radhitur në zonën e gjelbërt, të rezervuar se nuk kanë asgjë për të deklaruar për kontrollim, cka edhe i kanë thënë doganierit gjatë takimit.

Me kotrollim të detajuar nga zbrastësirat e krijuara special në vetura, të pragun e veturës janë nxjerrë 16 paketime marihuanë me peshë 15.190 gramë.

Pas skanimit të veturës, është konstatuar se vetura nuk ka tjetër të fshehur./presheva.com/