SHPËRNDAJE

Një qetësues dhimbjesh që meret nga miliona njerëz në botë mund të ndikoj në ndalimin e plakjes.
Një studim i fundit ka gjetur se Ibuprofeni ka ndikuar në zgjatjen e jetës deri në 12 vjet të mizave dhe krimbave në aspektin human.

Shkencëtarët besojnë se ky zbulim mund të ketë ndikime të mëdha te njerëzit.

Tableta

Udhëheqësi i studimit Prof. Michael Pilymenis, nga Universiteti A&M në Teksas të SHBA’ve tha se nuk janë ende të sigurt se pse ndodh një efekt i tillë.

Ibuprofen, sikurse aspirina, është bar anti inflamator dhe përdoret për trajtimin e dhimbjeve dhe etheve.