SHPËRNDAJE

Zebrat tredimensionale në një qytezë të Islandës, po pëlqehen dhe pritet që të përdoren edhe në vendkalimet tjera.

Të ilustruara në këtë formë, ato shfaqen më të dukshme para shoferëve.

Në këtë mënyrë, makinat do të frenojnë para tyre, duke rritur nivelin e sigurisë për kalimtarët që ndodhen në rrugë.