SHPËRNDAJE

Në vitin 2016, 9 nga 10 punonjës në Zvicër kishin udhëtuar disa kilometra deri në vendin e punës. Kjo korrespondon me rreth 3.9 milionë njerëz. Nga këto, 71% punonin jashtë komunitetit të tyre? Në mënyrë të konsiderueshme më shumë se në vitin 1990 (59%), sipas Zyrës Federale të Statistikave.

Krahasimi nëpër kantone tregon se, sipas madhësisë së tyre, Bazel-Stadt dhe Zug tërheqin udhëtarët më të mëdhenj nga kantonet e tjera, shkruan albinfo.ch.

Pak më shumë se gjysma e udhëtarëve (52%) e përdorën veturën në vitin 2016 si mjetin kryesor të lëvizjes. 30% shkuan në punë me transport publik, 15% në këmbë ose me biçikletë. Mesatarisht, udhëtarët morën 14.8 km për udhëtim (një mënyrë) dhe kishin nevojë për 30 minuta për ta bërë këtë.