SHPËRNDAJE

Zvicra është shpallur vendi më i mirë për të jetuar dhe për të punuar për emigrantët në raportin e fundit të HSBC Expat Explorer të HSBC, transmeton albinfo.ch.

Vendi alpik ofron “paketën e plotë të mërgimtarëve” me cilësi të përmirësuar të jetës së bashku me pagat e shkëlqyera dhe “përparim të shpejtë të karrierës”, sipas raportit i cili renditi 33 vende globalisht dhe bazohet në intervista më shumë se 18,000 njerëz në 163 vende të ndryshme.

Spanja u rendit e katërt në renditjen e përgjithshme, për arsye shumë të ndryshme. Gjermania u rendit në vendin e tetë, ndërsa Franca ishte e 17-ta.

Një total prej 82 për qind e të anketuarve nga sondazhi me qendër në Zvicër thanë që jeta e tyre ishte përmirësuar që nga zhvendosja në vend, ndërsa 67 për qind e njerëzve thanë se ndjeheshin më të sigurt në Zvicër sesa në vendin e tyre.

Kishte gjithashtu nivele shumë të larta të kënaqësisë me stabilitetin politik dhe ekonomik të vendit.

Paradoksi zviceran

Rezultati relativisht i ulët për ekuilibrin e jetës dhe punës midis punonjësve të huaj në Zvicër nxjerr në pah një paradoks në lidhje me vlerësimet e vendit në anketën e HSBC.

Ndërsa Zvicra vlerëson shumë për të ardhurat dhe cilësinë e jetës (e dyta), nuk rezulton mirë për “arritjen e potencialit” në punën e një personi (16-të) ose metrikës së jetesës së “përmbushjes”.

Dhe, si vitet e kaluara, Zvicra vazhdon të vlerësojë dobët në faktorët që lidhen me jetën shoqërore.

Për “lehtësinë e vendosjes brenda”, Zvicra vjen në nivelin e 24-të dhe shoqëria zvicerane shënohet gjithashtu shumë e ulët për sa i përket ‘komuniteteve kulturore, të hapura dhe mikpritëse’ ku përfundoi në vendin e 28-të.

Zvicra i mori kurorën Singaporit

Duke zënë vendin e parë në renditjen më të fundit të HSBC, Zvicra hoqi rripin e serisë së Singaporit nga kurora e saj. Singapori u zhvendos në të dytin, Kanadaja ishte e treta, Spanja e katërt dhe Zelanda e Re e pesta. /Albinfo