SHPËRNDAJE

Shkaqet e erës së keqe
Me shumë mundësi erën e keqe e shkakton dicka që keni ngrënë ose ndonjë bakterie e gjetur në gojë. Një koncept i gabuar për erën e keqe është që thuhet se buron nga zorrët apo stomaku. Kjo është një mit. Era e keqe vjen nga pjesa e pasme e gjuhës ose nga fyti. Aty prodhohen natyralisht bakteret që shkaktojnë frymën e keqe të gojës. Kur zgjoheni me frymën e mëngjesit kjo ndodh sepse bakteret thahen gjatë natës dhe kjo vjen si një përgjigje e aktivitetit të rritur. Mënyra natyrale si të hiqni qafe frymën e keqe

Majdanozi
Majdanozi nuk është thjesht një erëz për zbukurim pasi mund të përdoret në mënyrë efektive për të trajtuar frymën e keqe. Majdanozi është i pasur në klorofil që përdoret për të neutralizuar frymën e keqe dhe të sillet si aromatizues. Mutagjeni është një mutacion ose ndryshim biologjik apo kimik brenda një substance. Nëse përtypni pak majdanoz, ju mund të trajtoni në mënyrë natyrale frymën e keqe. Zieni pak majdanoz dhe karafil. Lërëni të ftohet. Përdoreni si larës goje cdo ditë.

Një gojë e thatë gërmon tokën për bakteret që prodhojnë përbërje sulfuri të cilat janë disa nga shkaqet për frymën e keqe. Të pini të paktën 8 gota në ditë janë një nga mënyrat më të mira për të mbajtur aktivitetin e baktereve në minimum dhe të reduktoni frymën e keqe. Shpesh njerëzit që kanë si punë të përditshme të folurit e shpeshtë si mësuesit, agjentët e shitjeve, avokatët kanë një frymë të keqe si pasojë e gojës së tharë. Pini ujë që ta rregulloni këtë problem.

Vaj menteje
Të merrni kapsula me vaj menteje është tepër e rekomanduar për të ndaluar frymën e keqe. Sipas një studimi në 2008 u dol në përfundim se pacientët nën kujdes intensiv me frymë të keqe u përmirësuan dukshëm duke përdorur një vaj esencial si larës goje që përmbante vaj menteje.

Shmangni sheqernat

Sheqernat promovojnë një aksion të rritjes së shumë baktereve. Eliminimi apo reduktimi i marrjes suaj të sheqernave do të ndihmojë në eliminimin e frymës së keqe. Kjo ju ndihmon të humbni peshë dhe të përmirësoni shëndetin tuaj të përgjithshëm gjithashtu. Nëse vuani nga fryma e keqe, shmangni gabimet e zakonshme duke u munduar “të maskoni” erën me larës goje dhe merrni si opsion ndonjë nga kurat natyrale të mësipërme. Përsëri, një kurë është më mirë se thjesht të maskoni problemin.