SHPËRNDAJE

Hidhni një sy se si vendasit në të vërtetë festojnë këtë tubim vjetor dhe pse është bërë një pjesë e tillë e çmuar e kulturës suedeze.

1.Midsummer filloi si një mënyrë për të mirëpritur verën (dhe të pjellat).

Suedia ka festuar Midsummer ( midsommar në suedisht) për shekuj me radhë. Veprimtaria, e cila zakonisht mbahet të premten pas solsticit të verës, synon të shënojë fillimin e verës nw vend dhe pushimet pesë javore, duke përfshirë një periudhë kohore ku, në pjesën veriore të vendit, dielli asnjëherë nuk lind.

2. Gjatë mesit të dimrit, rrugët e qytetit mund të jenë bosh.

Një koncension për mesditë për të shfaqur drithërues: Për shkak se festimet zhvillohen në fshat, shumica e banorëve dalin jashtë qytetit për festimet që fillojnë në prag të mesjavës, duke i lënë qytetet e tyre pothuajse pa njerëz.

3.Mrekullitë e mesditë marrin lule për të gjetur dashurinë e vërtetë.

Gjatë mesnatës, burrat dhe gratë marrin pjesë në një traditë: Ata zgjedhin shtatë lloje të ndryshme lule dhe i vendosin nën jastëkun e tyre. Legjenda thotë që bashkëshorti i tyre i ardhshëm do të shfaqet tek ata në një ëndërr. Për shkak të romancës së festivalit, Suedia përjeton mjaft rritje në popullatën e saj.

4. Gjatë Midsummer, pije e zgjedhjes është aquavit.

Tradicionalisht, adoleshentët në mesditë hanë patate, hurdhë me turshi dhe luleshtrydhe për drekë dhe zakonisht konsumojnë birra dhe akvavitet, një frymë të distiluar nga patate ose kokrra dhe i aromatizuar me qengjin ose dillseed.

5. Disa pjesëmarrës të rinjve veshin rroba tradicionale. 

Në Suedi zakonisht ndjekin festat e verës në veshjet rastësor ose kopsht të partisë. Por disa përpiqen të veshin veshje popullore tradicionale, ose folkdrekten , të rajonit të tyre.

6. Midsummer ka një këngë klasike rreth bretkosave.

Ka një sasi të konsiderueshme të këndimit që shkon në Midsummer. Një këngë tradicionale është “Små Grodorna”, ose “Frogs pak.”

7. Edhe IKEA feston Midsummer.

Firma suedeze e mobilieve IKEA nuk lejon që Midsummer të shkojë pa u vënë re. Çdo vit, dyqanet shpesh do të paraqesin një Smorgasbord Midsummer për klientët.