SHPËRNDAJE

Qeveria e Serbisë ka caktuar 7 masa të mbrojtjes nga përhapja e virusit korona, ka mësuar presheva.com.

Masat do të zbatohen nga e Marta e ardhshme dhe ndryshimi më i madh është shkurtimi i orëve të punës të ambienteve hotelierike në 6 pasdite.

1. Reduktimi i orarit të punës deri në orën 18:00 për restorantet, kafenetë, baret, klubet, bastoret dhe qendrat tregtare.

2. Përdorimi i detyrueshëm dhe i pakushtëzuar i pajisjeve mbrojtëse personale (me maskë mbrojtëse) brenda, si dhe jashtë në ato situata ku nuk mund të shmangen kontaktet personale.

3. Ndalimi i të gjitha tubimeve publike me praninë e më shumë se 5 (pesë) personave, brenda dhe jashtë. Përjashtohen nga kjo masë organizatat e punës, shkollat, dyqanet, qendrat tregtare dhe objektet e ngjashme, të cilat i nënshtrohen kufirit të caktuar për numrin e personave të pranishëm në të gjitha kohërat në lidhje me pamjet katrore të objektit (minimumi 4m2 për një person).

4. Mundësimi i punës nga shtëpia për të gjithë punonjësit, procesi i punës së të cilëve e lejon atë.

5. Kontroll i rreptë i detyrimit për të mbajtur maskë mbrojtëse në automjetet e transportit publik, me një kufi të numrit maksimal të udhëtarëve në automjet deri në gjysmën e kapacitetit të deklaruar të automjetit.

6. Kontroll i rreptë i zbatimit të izolimit të shtëpisë, karantinës së shtëpisë (vetë-izolimi), si dhe të gjitha masave të tjera anti-epidemike në fuqi.

7. Masat e mësipërme janë të kufizuara në një periudhë prej 10 ditësh, pas së cilës ato do të rishikohen në dritën e situatës epidemiologjike./presheva.com/