SHPËRNDAJE

Është e mundur të bëni ushtrime në mëngjes që do t’ju vendosin në një gjendje të mirë fizike dhe mendore për pjesën tjetër të ditës tuaj. Dhe nuk ka nevojë të torturoni veten me një stërvitje shteruese. Mund të bëni disa ushtrime të thjeshta dhe të shpejta, madje edhe në shtrat në mëngjes.

7 Morning Exercises That’ll Keep You Feeling Energetic All Day

1.Poza e fluturës

Poza e fluturave është një pozicion i shkëlqyeshëm që ju ndihmon të relaksoheni, të meditoni dhe në përgjithësi të ndjeheni më të ekuilibruar.

Ndërsa shtriheni mbi shpinë, nxirni dhe përkulni gjunjët. Këmbët tuaja duhet të prekin njëra-tjetrën. Vendosni njërën dorë mbi stomakun tuaj dhe një dorë në gjoks. Mbani frymën tuaj për disa momente, dhe pastaj nxirreni ngadalë jashtë. Përsëriteni 10 herë.

7 Morning Exercises That’ll Keep You Feeling Energetic All Day

2.Bëni pompa për të pasur fuqi

Pompat janë shumë të efektshme. Atë forcojnë barkun, shpinën dhe shpatullat:

Balanconi parakrahët tuaj, në vend të duarve. Ngrini trupin tuaj dhe mbani një vijë të drejtë nga koka deri tek thembra. Mbajeni këtë qëndrim për 20 sekonda dhe merrni frymë në mënyrë të qëndrueshme. Pushoni për 30 sekonda. Përsëriteni 3 herë.

7 Morning Exercises That’ll Keep You Feeling Energetic All Day

3.Poza e fëmijës së lumtur

Poza e lumtur e fëmijës ju ndihmon të zgjasni këmbët dhe të forconi shpinën. Është shumë e thjeshtë:

Shtrihuni në shpinë. Ngrini gjunjët lart ndërsa i mbani vithet në dyshek. Kap këmbët rreth zonës së gishtave të mëdhenjë dhe fillo të tërheqësh gjunjët drejt gjoksit. Qëndroni në këtë pozë për 5-10 frymëmarrje.

7 Morning Exercises That’ll Keep You Feeling Energetic All Day

4.Gjysmë ura

Gjysma-urë do të forcojë dhe do të zgjasë të gjithë trupin tuaj.

Shtrihuni në shpinë, vendosni këmbët në shtrat, me gjunjët e përkulur. Ngrini bishtin e këmbës dhe shtyjeni atë derisa trupi juaj të bëjë një vijë të drejtë. Ndaloni për 30 sekonda, duke e mbajtur lart shtyllën tuaj të bishtit dhe pastaj ngadalë uleni. Përsëriteni 3 herë.

7 Morning Exercises That’ll Keep You Feeling Energetic All Day

5.Ngritja e këmbëve

Ngritja e këmbëve do t’i forcojë muskujt tuaj të barkut dhe do të përmirësojë qarkullimin e gjakut.

Shtrihuni në shpinë. Ngrini këmbën e djathtë për 90 shkallë dhe mbajini frymëmarrjen. Ngadalë uleni këmbën poshtë. Përsëriteni 10 herë për secilën këmbë.

7 Morning Exercises That’ll Keep You Feeling Energetic All Day

6.Ushtroni qafën dhe krahët

Është e rëndësishme në ditët e sotme të kujdesemi për qafën dhe shpatullat tona edhe më shumë, sepse kalojmë shumë kohë para kompjuterit. Ushtrimi më i thjeshtë për këtë është të përkulni kokën në anët e ndryshme me dorën tuaj, duke mbajtur qafën me dorën tjetër, siç tregohet më sipër në vizatim.