SHPËRNDAJE

Soda e bukës ka shumë vlera që e bëjnë atë një element kryesor të kuzhinave tona. Për shtëpi, ushqim ose përdorim farmaceutik, ky produkt është efektiv për të përmbushur nevojat më specifike. Për më tepër, ai nuk përmban alergjen ose konservues dhe mund të konsumohet rregullisht për t’u kujdesur për trupin tuaj.

Në të kaluarën, ky produkt thjesht përdorej si maja për përgatitje të ndryshme të kuzhinës. Por sot, soda e bukës lehtëson disa probleme shëndetësore dhe rrit kapitalin e bukurisë për ata që e konsumojnë.

Përfitimet e sodës së bukës

Karakteristikat e sodës së bukës nuk pushojnë së na mahnituri dhe ky produkt ka një shumëllojshmëri përdorimesh:

Zbut zemrën

Urthi mund të shkaktojë dhimbje në kraharor dhe zakonisht shoqërohet me zbaticë të acidit nga stomaku në ezofag. Këto zbatica mund të shfaqen pas një vakti të madh dhe të shkaktojnë vështirësi në tretje. Disa njerëz vuajnë kronikisht nga urthi. Sipas një studimi, pacientët që e përjetojnë këtë problem lehtësohen nga simptomat pas konsumimit të sodës së bukës.

Zvogëlon inflamacionin

Shumë sëmundje janë me origjinë inflamatore. Në disa raste, sistemi imunitar sulmon trupin patologjikisht dhe inflamacioni bëhet kronik. Por sipas shkencëtarëve nga Kolegji Mjekësor i Gjeorgjisë, soda e bukës mund të jetë një zgjidhje e lirë për të luftuar në mënyrë natyrale inflamacionin. Konsumi i këtij produkti shkakton një përgjigje imune të nevojshme për të luftuar disa sëmundje inflamatore.

Lufton halitozën

Shumë njerëz përdorin çdo ditë zgjidhje natyrale për të mbajtur frymën e tyre të freskët. Ndër mjetet ekonomike që disa kanë adoptuar, ne gjejmë sodën e bukës. Në fakt, halitoza rrjedh nga një akumulim i baktereve në zgavrën e gojës. Sidoqoftë, soda e pjekjes ka veti antibakteriale dhe në mënyrë efektive lufton patogjenët përgjegjës për aromat e këqija.

Lufton erërat e këqija të shkaktuara nga djersa.