SHPËRNDAJE

Nuk janë aq të shpesha fotot ky dy figurat emblematike të Kosovës i shohim së bashku.

Në këtë foto, e shkrepur para 19 vitesh, më saktësisht në vitin 2000, janë ulur pranë njërit tjetrit dy figura që deri në atë vit kanë komunikuar pak, mos të themi fare.

Njëri doli nga bota akademike, ndërsa tjetri nën ushtimen e armëve dhe me pompozitet. Ky takim u bë me iniciativën e shqiptaro-amerikanëve dhe miqve tanë, respektivisht Këshillit Kombëtar Shqiptaro-Amerikan (NAAC) në shënje pajtimi e bashkimi.