SHPËRNDAJE

Situata aktuale epidemiologjike në Serbi është e tillë që seriozisht na paralajmëron se është e rëndësishme të respektojmë dhe zbatojmë në mënyrë të vazhdueshme të gjitha masat e marra në mënyrë që të parandalojmë dhe parandalojmë infektimin e mëtejshëm në masë, tha imunologu Dr. Srdja Jankovic, përcjell presheva.com.

Ai tha se fokusi nuk është vetëm në futjen e masave më rigoroze, por edhe në zbatimin e qëndrueshëm të atyre që janë miratuar tashmë, pasi që deri më tani është treguar se ka qenë mjaft e relaksuar.

I pyetur nëse Shtabi i Krizave po konsideron rivendosjen e masave të mëparshme të tilla si ora policore, ai tha se kjo nuk po merret në konsideratë për momentin dhe se theksi nuk është aq shumë se si të zbatohen dhe t’i përmbahen rreptësisht masave të miratuara tashmë.

– Personalisht, nuk jam i sigurt se do të ishte i dobishëm në këtë fazë të epidemisë. Masa të tilla luajtën një rol në pranverë, theksi tani nuk është aq shumë sesi të respektohen masat e miratuara, por situata po monitorohet … është më e rëndësishme dhe më e qëllimshme sesa futja e masave drastike – thotë Jankovic./presheva.com/